Alles wat je wil weten over magnesium

Aanbevolen

Magnesium, we horen het steeds vaker. Het is een belangrijk mineraal dat in bijna alle cellen van het lichaam voorkomt. Ook wordt er veel van het magnesium in ons lichaam opgeslagen in onze botten en spieren. Het is dus zeker geen onbelangrijk onderdeel van ons leven. Maar wat is magnesium nou echt en waarom is het zo belangrijk? We gaan het er hier uitgebreid over hebben! LET OP: we willen bij deze een disclaimer geven dat dit enkel feiten zijn die we benoemen.

We hebben in totaal 15 mineralen in ons lichaam die allemaal een eigen functie hebben. Mineralen komen voor in de natuur wat betekent dat ons lichaam ze niet zelf aanmaakt. Nu raad je al wat eraan komt: wij moeten de mineralen in ons lichaam dus ook binnenkrijgen door voeding. Planten en dieren nemen de mineralen op uit de natuur, waardoor wij het weer binnenkrijgen door voeding. Magnesium is een van deze 15 mineralen.

Wat doet magnesium?

Magnesium helpt bij verschillende processen in ons lichaam. Zo helpt het bij de werking van onze spieren. Magnesium zorgt ervoor dat onze spieren sterk en soepel blijven. Ook na het sporten moeten onze spieren weer ontspannen en ook daar speelt het een grote rol bij. Naast dat het belangrijk is voor onze spieren, is het ook goed voor het zenuwstelsel. Het speelt namelijk een grote rol in de prikkeloverdracht tussen de zenuwen.

Ten slotte zorgt het voor een betere gemoedstoestand. Magnesium heeft een gunstige invloed op ons geestelijke balans. Het draagt bij aan de belangrijke hersenfunctie zoals het concentratievermogen, alertheid en het geheugen.

Sporten

Als je veel sport heb je een hoger behoefte aan magnesium. Door intensief te sporten zweet je namelijk meer. Wanneer je veel zweet verliest verlaat de hoeveelheid magnesium je lichaam sneller. Zoals er al eerder benoemd werd zorgt magnesium voor onze spieren en daarom is het goed om te weten dat dit belangrijk is. Het is erg belangrijk voor onze bot opbouw en zeker bij het functioneren van de spieren. Daarbij speelt het ook een grote rol bij het onderhoud van onze tanden en kan het bijdragen tot de vermindering van vermoeidheid.

Producten met magnesium

Producten die veel magnesium bevatten zijn bijvoorbeeld schelpdieren, soajbonen, noten en cacao. Ook groene groenten zoals spinazie, volkorengranen en bananen staan hierom bekend. Een goede tip voor als je dus veel sport, is deze voedingsmiddelen meer te eten. Zo loop je ook het risico niet dat je een tekort oploopt.

Laatste updates

Ontdek de voordelen van een seo bureau in amsterdam voor je linkbuilding strategie

Als je een bedrijf hebt, weet je hoe belangrijk het is om online zichtbaar te zijn. Een manier om...

Meer van dit