Een ICT-cursus, waarom zou je dit doen?

Aanbevolen

Zo maak je je slaapkamer af

Wanneer je een slaapkamer gaat inrichten, dan kijk je natuurlijk naar zaken als de meubels, de verf en de...

Het kwetsbaarste onderdeel van je e-bike: de accu

Een e-bike is niet al te goedkoop in aanschaf, maar kan je wel vele jaren zonder dat het jou...

Een nieuwe start

Het verhuizen naar een nieuwe stad, met een nieuwe baan kan moeilijk zijn. Ik had het erg lastig om...

Wanneer bedrijven hun medewerkers online ICT trainingen aanbieden wordt er vaak afgevraagd waarom ze dit wordt aangeboden. Waarom zouden ze dat gaan volgen? IT kennis is tegenwoordig erg belangrijk. Online wordt groter en groter en met de jaren beter. Dat je het naar je zin hebt bij je baan en alles al goed onder de knie hebt, betekent niet dat je je kennis kan uitbreiden.

IT kennis

Persoonlijke groei en ontwikkeling is belangrijk. En door middel van ICT-trainingen en de IT kennis van je medewerkers te laten groeien door voortdurende scholing kan je deze kennis steeds meer uitbreiden. Omdat dit aanbod zo groot is, is het soms moeilijk om een keuze te maken. Welke cursus past nou het beste bij jouw bedrijf?

Voordelen ICT-cursussen

Allereerst: scholing maakt je bedrijf beter. Je neemt je personeel aan gebaseerd op wat hun capaciteiten zijn en wat hun schoolverleden is. Door ervoor te zorgen dat je personeel in opleiding blijft, blijven ze meer kennis opdoen. Daarbij houdt scholing je scherp. De enige manier tegenwoordig om je concurrentie voor te blijven is mee te gaan in de nieuwste technologische ontwikkelingen die steeds vaker komen. Door je werknemers regelmatig cursussen te laten volgen, voorkom je dat je achterloopt en houd je je bedrijf up-to-date.

Uit onderzoek is vaker gebleken dat je personeel naar opleidingen sturen de arbeidsproductiviteit verhoogd. Ook is het een kleine garantie dat je personeel blijft hangen. Je personeel wordt gemotiveerd door het leren van nieuwe dingen en worden enthousiast om dit weer te kunnen toepassen. Dit zorgt voor minder ziekmeldingen, betrouwbaar personeel en een hecht team! Daarbij is het ook maatschappelijk verantwoord.

En denk ook aan hoe je personeel het zelf zou vinden om weer te beginnen met een opleiding. Je hoeft ze tot niets te dwingen, maar een groot deel zou het alleen maar leuk vinden en open staan om meer kennis op te doen in wat ze leuk vinden om uit te voeren.

Zelf aan de slag

Gelukkig kan je jezelf ook een hoop aanleren. Omdat online zoveel aan het uitbreiden is, is de mogelijkheid om zelfkennis op te doen ook mogelijk. Softwareprogramma’s worden steeds moeilijker uitgevoerd waardoor er meerdere mogelijkheden zijn. Dit maakt het moeilijker om jezelf aan te leren, maar door de nieuwe ontwikkelingen zijn er ook nieuwe manieren om hier zelf mee aan de slag te gaan. Denk aan tutorials. Overal op het internet worden er How To video’s gemaakt die je op weg helpen.

Laatste updates

Zo maak je je slaapkamer af

Wanneer je een slaapkamer gaat inrichten, dan kijk je natuurlijk naar zaken als de meubels, de verf en de...

Het kwetsbaarste onderdeel van je e-bike: de accu

Een e-bike is niet al te goedkoop in aanschaf, maar kan je wel vele jaren zonder dat het jou al te veel moeite kost...

Een nieuwe start

Het verhuizen naar een nieuwe stad, met een nieuwe baan kan moeilijk zijn. Ik had het erg lastig om ergens anders opnieuw te beginnen....

Ga jij ook voor een elektrische fiets?

Nederland staat bekend als een echt fietsland. Ik geloof dat nergens ter wereld zo veel wordt gefietst als in ons kikkerlandje. Toeristen komen dan...

Online eten bestellen: supermarkt of restaurant?

Tegenwoordig is het steeds normaler om je eten te bestellen. In sommige gevallen betekent dit dat je niet meer zelf hoeft te koken, maar...

Meer van dit