Ga jij ook voor een elektrische fiets?

Aanbevolen

Nederland staat bekend als een echt fietsland. Ik geloof dat nergens ter wereld zo veel wordt gefietst als in ons kikkerlandje. Toeristen komen dan ook graag deze hobby bewonderen en proberen het zelf ook even uit – niet altijd even succesvol. Wist je dat er zelfs meer fietsen als mensen zijn in Nederland? Dat klinkt eigenlijk niet zo gek als ik bedenk dat mijn vriend een normale fiets heeft, een racefiets, een mountainbike en een fiets die hij op het station kan laten staan. Toen ik hem vertelde dat ik wilde overstappen naar een elektrische fiets moest hij nogal wennen aan het idee. Een elektrische fiets, is dat niet alleen iets voor oude mensen? Nee, juist niet! In deze blog lees je meer over de overstap op een elektrische fiets.

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets heeft, in tegenstelling tot een gewone fiets, een motortje waardoor je lichter trapt. Je kunt zelf instellen hoeveel ondersteuning je van dit motortje wilt tijdens het fietsen. Je moet dan ook wel degelijk zelf fietsen, alleen gaat het een stuk makkelijker. De meeste elektrische fietsen bieden ondersteuning tot 25 kilometer per uur, wil je sneller dan zul je al het werk zelf moeten doen – een veiligheidsdingetje. Ook al klinkt 25 km/uur niet zo hard, waan je dan maar eens in de binnenstad op een zaterdagmiddag. Ik kan je vertellen, dan is dat best hard.

De voor- en nadelen van een elektrische fiets

Zoals elk ding in het leven zitten er ook aan de elektrische fiets voordelen en nadelen. Deze moet je dan ook goed voor jezelf afwegen, wil je een elektrische fiets gaan aanschaffen. Het is namelijk niet voor iedereen weggelegd.

Het grootste voordeel zit ‘m natuurlijk in het lichter en comfortabeler fietsen, waardoor je lange afstanden makkelijker kunt overbruggen. Het maakt je minder vermoeid. Daarnaast ben je simpelweg sneller op je eindbestemming dan op een gewone fiets. Het grootste nadeel is de investering die je in een elektrische fiets moet doen. De prijs ligt een stuk hoger dan die van een gewone fiets. Daarnaast ben je afhankelijk van de accu. Je moet je fiets dus wel op tijd opladen. Doe je dit niet, dan is de fiets juist weer ontzettend zwaar wanneer het motortje uit is.

Favoriete elektrische fiets

Nadat ik zelf had besloten voor een elektrische fiets te gaan, ben ik online gaan vergelijken. Met mijn geplande gebruik van de fiets in acht genomen, ben ik gaan kijken voor Kalkhoff fietsen. Hier vond ik de Kalkhoff Image 5.B Move BLX 2020. Deze past precies bij wat ik nodig heb. Ik kan er namelijk dagelijks een ritje mee maken in de stad.

Laatste updates

Ontdek de voordelen van een seo bureau in amsterdam voor je linkbuilding strategie

Als je een bedrijf hebt, weet je hoe belangrijk het is om online zichtbaar te zijn. Een manier om...

Meer van dit