Gamen op verschillende devices

Aanbevolen

Wapens legaal of niet?

In Nederland mag je geen wapens bezitten en je mag ook geen handelingen met wapens verrichten. Ook het in...

Zo maak je je slaapkamer af

Wanneer je een slaapkamer gaat inrichten, dan kijk je natuurlijk naar zaken als de meubels, de verf en de...

Het kwetsbaarste onderdeel van je e-bike: de accu

Een e-bike is niet al te goedkoop in aanschaf, maar kan je wel vele jaren zonder dat het jou...

Waar game jij tegenwoordig op? Via je mobiel, laptop, PC, PlayStation, Xbox, WII? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden omtrent gamen. Dit is niet altijd zo geweest. In dit artikel gaan we kijken waarop je het beste kan gaan gamen in Nederland. Hierbij wordt er rekening gehouden met de beschikbaarheid van games, mogelijkheden en prijs.

Gemakkelijk en snel gamen

Al langere tijd zijn er 2 consoles waaruit je kan kiezen als je gemakkelijk wil gamen. De PlayStation en Xbox zijn de meest populaire consoles om op te gamen. Deze consoles zijn dan ook het meest gebruikelijk om vooral op te gamen. Er zitten wat extra functies op zoals streamingsdiensten, browsermogelijkheden enz. Maar dit gebruik je meestal niet zo snel omdat het niet heel gebruiksvriendelijk is (zoals iets typen via een controller). De spellen op de PlayStation en Xbox zijn vaak goed ontworpen en zorgen voor de optimale gameervaring. Afhankelijk van de soort PlayStation die je hebt, wordt er veelal FullHD beeld eergeven en zelf 4K op de nieuwere versies.

 

Oud en vertrouwd, je laptop of PC

Iedereen heeft tegenwoordig thuis wel een laptop of PC staan. Gamen via de PC gebeurt al heel lang en is ook immens populair, vooral onder de gevorderde gamers. Met een goede gaming PC heb je talloze mogelijkheden. Zo kan je vaak je eigen gaming pc samenstellen en precies de gaming PC krijgen die jij graag wilt. Kies uit verschillende grafische kaarten, compressors etc. Gaming PC’s hebben veelal goede specificaties waardoor opnemen tijdens het gamen ook erg gemakkelijk gaat.

Gaming PC’s zijn achteraf ook makkelijker te vervangen of uit te breiden. Vaak kan je losse onderdelen bijkopen en zelf in de PC aansluiten waardoor je altijd stappen vooruit kan.

Bewegend gamen

Wil je actief gamen? Dan is de WII voor jou de beste optie. De WII zorgt ervoor dat je niet alleen stil zit tijdens het gamen maar ook daadwerkelijk beweegt. Speel bijvoorbeeld olympische sporten in Mario stijl en tennis samen tegen je broertje of zusje met echte bewegingen. Hierdoor blijf je in beweging en ben je ook aan het gamen. De WII is voornamelijk geschikt voor kinderen maar kan ook goed gebruikt worden voor bepaalde workouts of zelfs dancespelletjes. Zo speel je bijvoorbeeld Just Dance met je partner en nog veel meer leuke actieve games!

Wil je dus gamen zonder er iets aan te hoeven doen? Ga dan voor de Xbox of PlayStation. Wil je talloze mogelijkheden en uitbreiden wanneer jij wil? Ga dan voor een Gaming PC. Toch liever actief aan het gamen, overweeg dan om de WII in huis te nemen.

Laatste updates

Wapens legaal of niet?

In Nederland mag je geen wapens bezitten en je mag ook geen handelingen met wapens verrichten. Ook het in...

Zo maak je je slaapkamer af

Wanneer je een slaapkamer gaat inrichten, dan kijk je natuurlijk naar zaken als de meubels, de verf en de vloer die bij jouw smaak...

Het kwetsbaarste onderdeel van je e-bike: de accu

Een e-bike is niet al te goedkoop in aanschaf, maar kan je wel vele jaren zonder dat het jou al te veel moeite kost...

Een nieuwe start

Het verhuizen naar een nieuwe stad, met een nieuwe baan kan moeilijk zijn. Ik had het erg lastig om ergens anders opnieuw te beginnen....

Ga jij ook voor een elektrische fiets?

Nederland staat bekend als een echt fietsland. Ik geloof dat nergens ter wereld zo veel wordt gefietst als in ons kikkerlandje. Toeristen komen dan...

Meer van dit