Home Zakelijk Hoe zorg je dat mensen die jouw website bezoeken vaker terugkomen?

Hoe zorg je dat mensen die jouw website bezoeken vaker terugkomen?

0
Hoe zorg je dat mensen die jouw website bezoeken vaker terugkomen?

Het is al een hele prestatie als je mensen naar jouw website weet te laten komen. Als ze hier eenmaal zijn is het alleen ook nog een lastige taak om deze bezoekers nog vaker terug te laten komen. Mensen zien op een dag vaak heel veel verschillende websites. Hoe kun jij er nou voor zorgen dat mensen jouw website zien en denken hier moet ik nog eens naar terug komen. Het is uiteindelijk het doel dat mensen jouw website regelmatig bekijken, maar dit is niet altijd even makkelijk. 

Wees creatief en val op

Als eerste is het belangrijk dat mensen jouw website niet vergeten en echt naar jouw website kijken en onder de indruk zijn van wat ze zien. Als je bezig bent met het maken of laten maken van jouw website dan is het belangrijk dat je gaat nadenken over wat jouw usp is. Een usp is kort voor unique selling point. Dit is dus datgene wat jouw website uniek maakt ten opzichte van concurrenten. Als jouw website niks bijzonders heeft dan zullen bezoekers van de website na het bezoeken van jouw website er niet meer aan denken en waarschijnlijk nooit meer terugkomen op jouw website.

De layout moet overzichtelijk zijn

Als mensen op een website komen die rommelig en slordig is dan zullen ze heel snel weer vertrekken. Zorg er dus voor dat jouw website overzichtelijk en duidelijk is. Bezoekers moeten weten waar ze wat kunnen vinden en dit moet soepel gaan. Bij het maken van de website moet je hier goed rekening mee houden. Om mensen terug te laten komen naar jouw website moet deze gebruiksvriendelijk zijn en fijn om naar te kijken. Test jouw website ook bij de doelgroep voordat je deze online zet. Zo weet je wat de doelgroep wel en niet fijn vindt en is de kans groter dat mensen die vervolgens jouw website bezoeken ook nog eens terug komen. 

Zorg dat je goed vindbaar bent in de online zoekmachine

Hoe beter je vindbaar bent in een zoekmachine hoe makkelijker mensen jouw website vinden en weer terug kunnen vinden. Je kunt dit verbeteren door een seo marketing bureau in te huren. Het seo marketing bureau gaat dan aan de slag om seo backlinks te creëren. Seo backlinks zijn verwijzingen naar jouw website via een externe website. Hierdoor ziet de zoekmachine dat andere websites naar jouw websites verwijzen en dan denkt de zoekmachine dat jouw website aangeraden wordt door externe websites. Hierdoor denkt de zoekmachine dat jouw website relevant is en zo komt het dan ook hoger in de resultaten van de zoekmachine.