Home Wonen In 3 stappen je badkamer renoveren

In 3 stappen je badkamer renoveren

0
In 3 stappen je badkamer renoveren

Is jouw badkamer wel toe aan een opknapbeurt? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Je kan in dit blog lezen welke stappen jij het beste kan volgen om je badkamer een goede opknapbeurt te geven, zodat je badkamer weer als nieuw is!

Waarom je badkamer renoveren?

Er kunnen natuurlijk tal van redenen zijn, waarom jij je badkamer wilt laten renoveren. Het kan namelijk zo zijn dat je net een nieuw huis hebt gekocht, maar er nog een hele oude badkamer in zit, die niet naar jouw smaak is. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je je oude badkamer zat bent, en het tijd is voor een badkamer van deze tijd. Wanneer je erover uit bent, om je badkamer te renoveren, kan je gaan nadenken over wat er allemaal moet gebeuren.

Waar moet je aan denken bij het renoveren van je badkamer?

Wanneer je je badkamer gaat renoveren, is het belangrijk dat je met veel dingen rekening houdt. Zeker wanneer je zelf niet zo handig bent, kan het nog wel eens zijn dat je een aantal dingen gaat vergeten. Een stappenplan bij de hand, is daarom altijd erg makkelijk. Hieronder vind je een stappenplan voor het renoveren van je badkamer.

Stap 1: Maak eerst een plattegrond. Op de plattegrond kan je duidelijk maken waar alles precies moet staan en of het allemaal past in de badkamer. Denk hierbij aan de ruimte voor een douche/bad, een badkamermeubel, toilet, extra kast etc. Dit kan je uiteindelijk gaan kopen naar eigen smaak, zodat het allemaal aangesloten kan worden door een loodgieter en geplaatst kan worden.

Stap 2: Een goede loodgieter uitkiezen. Wanneer je je badkamer gaat renoveren en alles van plek verandert, moeten de leidingen natuurlijk ook verlegd worden of gecontroleerd worden. Wanneer je dan toch alles uit de badkamer hebt, kan je dit net zo goed allemaal even goed laten controleren en laten vervangen wanneer het aan vervanging toe is.

Stap 3: Vervolgens kan alles worden aangesloten door een loodgieter en geplaatst worden. Je badkamer is dan klaar en je kan hem natuurlijk zelf mooi aankleden met verschillende dingen.