Home Wonen Beveilig je bedrijfspand met mistmachines

Beveilig je bedrijfspand met mistmachines

0
Beveilig je bedrijfspand met mistmachines

Als eigenaar van een bedrijfspand loop je een aanzienlijk risico op inbraak. Waarom? Omdat er in elk bedrijfspand eigenlijk wel wat waardevols te halen is. Geld, bedrijfseigendommen, apparatuur, gereedschap, etc. Je kan het zo gek nog niet bedenken of het kan interessant zijn voor een inbreker. Inbrekers zijn op te delen in twee groepen, de gelegenheidsinbrekers en de professionele inbrekers. De gelegenheidsinbrekers zijn verantwoordelijk voor 80 – 90 procent van alle inbraken. Deze groep breekt in op het moment dat de gelegenheid zich voordoet. Open ramen, oude sloten, donkere omgeving, etc. Gelukkig kun je, je bedrijfspand goed beveiliging tegen deze groep inbrekers. Een van de nieuwste methodes zijn mistmachines.

Wat zijn mistmachines

Een mistmachine, of mistgenerator, is een machine die mist genereert. Dit apparaat zorgt binnen enkele secondes voor een grote mistwolk waardoor het zich volledig ontnomen worden. Personen die in de mist staan kunnen tot nog maar een maximum van 30 centimeter kijken. Gaan de mistmachines dus af als er wordt ingebroken in een pand dan zullen de mistmachines in werken worden gezet en zal het pand zich vullen met mist. Inbrekers kunnen hierdoor geen hand voor ogen zien en objecten worden verborgen zonder ook maar verstopt te hoeven worden. Een innovatieve manier van beveiliging en het laat de inbrekers letterlijk en figuurlijk versteld staan.

De voordelen van een mistmachine

  • Preventieve werking
    Voorkomen is beter dan genezen. De professionele inbrekers zullen het systeem misschien wel herkennen en weten dat de pakkans aanzienlijk wordt vergroot als er mistmachines als beveiliging worden gebruikt. Ze lopen liever door dan dat ze zich laten pakken
  • Onbeschadigde spullen
    De mist van de mistmachines laten geen sporen na, het blijft dus nergens aanzien en is niet vochtig. Mocht een mistmachine zijn afgegaan hoeft u het pand alleen maar voor een paar uurtjes te luchten en het lijkt net alsof er nooit iets is gebeurd. Daarom is een mistmachine ook geschikt voor panden waar kostbare en kwetsbare bezittingen zijn opgeslagen zoals schilderijen of andere soortgelijke objecten
  • Kostbaarheden optimaal beveiligd
    Binnen enkele seconden is de ruimte gevuld met een dikke laag mist waardoor het zich direct is ontnemen. De inbrekers zullen hier gedesoriënteerd zijn en zien geen hand meer voor ogen. Het eerste wat ze doen is het pand verlaten, veelste bang dat ze worden gepakt.

Een mistmachine is de nieuwe vorm van beveiliging. Vaak worden deze machines gecombineerd met het gewone alarm systeem zodat op moment van inbraak ook meteen hulpdiensten worden gewaarschuwd, voor het geval hulp nodig mocht zijn. Wij zijn in ieder geval overtuigd, jij ook?