Riool verstopt? De oorzaken op een rijtje

Aanbevolen

Hier moet je naar kijken als je op zoek bent naar hout

Hout is een materiaal dat erg milieuvriendelijk is wanneer het op de juiste manier wordt vergaard en gebruikt. Er...

Een echte cocktail party, maar dan thuis!

Als je van plan bent een cocktailparty te geven, zijn er een paar dingen die je kunt doen om...

Cryptocurrency voor beginners

De markt van de cryptocurrency dus een snel veranderende markt die vaak In de media naar voren komt en...

Is het riool verstopt in de badkamer, keuken of op een andere locatie in het huis? Vervelend! De riolering verstopt namelijk vrijwel altijd op een moment dat het eigenlijk niet goed uitkomt. Het kan voor veel ongemak zorgen en het is dan ook logisch dat je dit zo snel mogelijk wilt oplossen. https://rioolprobleemkwijt.nl biedt dan de oplossing! Maar het zou natuurlijk nog beter zijn als je een rioolverstopping kunt voorkomen. Voorkomen is nou eenmaal beter dan genezen, toch? Om je hierbij te helpen zetten we de oorzaken van een verstopt riool voor je op een rijtje. 

Rioolverstopping door vet

Dat het riool verstopt kan raken door vet is bij de meeste mensen wel bekend. Toch komt het nog vaak genoeg voor dat dit de oorzaak is van de rioolverstopping. Wist je dat zelf kleine hoeveelheden vet, bijvoorbeeld van de dagelijkse afwas, al voor problemen kunnen zorgen? Het zal misschien langer duren voordat het er problemen ontstaan, maar uiteindelijk raakt de riolering verstopt door de vetresten. Maar je kunt hier iets tegen doen! Het beste is natuurlijk om ervoor te zorgen dat er geen vetresten door de gootsteen gespoeld worden. Maar, mocht dit af en toe toch gebeuren dan kan het helpen om periodiek de afvoer te reinigen met soda en heet water. Op https://rioolprobleemkwijt.nl vind je hoe!

Rioolverstopping door haren

Een rioolverstopping door haren is een veelvoorkomend probleem. Deze vorm van rioolverstopping kom je vooral tegen in de afvoer van de douche. Haar, en dan met name lang haar, heeft als eigenschap dat het snel gaat klitten en in de knoop raakt. Wanneer eenmaal enkele haren in het putje of de afvoer zijn blijven hangen dan zal er snel meer aan vast gaan zitten.

Rioolverstopping door boomwortels

Een riool dat verstopt raakt met als oorzaak boomwortels is bijna niet te voorkomen. De wortels van een boom kunnen zo sterk zijn dat ze dwars door de leidingen heen groeien. Naast de verstopping kunnen de boomwortels ook voor andere problemen zorgen. Met een beetje pech is de rioolbuis beschadigd en moet deze gerepareerd of vernieuwd worden. Wanneer je er op tijd bij bent kan het nog meevallen met de schade. Wees dus verstandig en wacht niet te lang met het inschakelen van hulp wanneer je problemen met het riool ondervindt. 

Rioolverstopping door vochtige doekjes

Dat maandverband, inlegkruisjes en tampons niet door het toilet gespoeld mogen worden is over het algemeen bekend. De andere grote boosdoener wanneer het aankomt op een verstopping en andere problemen veroorzaken. Wees daarom verstandig en gooi dit soort producten in de afvalbak in plaats van het toilet.

Laatste updates

Hier moet je naar kijken als je op zoek bent naar hout

Hout is een materiaal dat erg milieuvriendelijk is wanneer het op de juiste manier wordt vergaard en gebruikt. Er...

Een echte cocktail party, maar dan thuis!

Als je van plan bent een cocktailparty te geven, zijn er een paar dingen die je kunt doen om er zeker van te zijn...

Cryptocurrency voor beginners

De markt van de cryptocurrency dus een snel veranderende markt die vaak In de media naar voren komt en waar je veel over hoort....

Crypto: tips voor beginners

Crypto, oftewel cryptovaluta, is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp. Je hoort zowel positieve als negatieve verhalen over crypto en Bitcoin kopen. Maar wat...

Een overkapping in je tuin, zelf bouwen of laten bouwen?

Als je het fijn vindt om in je tuin te zitten, kan het leuk zijn om je tuin steeds een beetje mooier te maken....

Meer van dit