Twee tips waarmee je de goedkoopste energieleverancier vindt

Aanbevolen

De situatie op de energiemarkt maakt het je niet altijd even makkelijk: er zijn tientallen energieleveranciers en dubbel zoveel verschillende aanbiedingen. Hoe vind je dan de goedkoopste energieleverancier voor je bedrijf? Wij geven je twee tips zodat je altijd een scherp energietarief betaalt.

Tip 1: vergelijk op basis van de leveringstarieven

Alleen op basis van de leveringstarieven is de goedkoopste energieleverancier vast te stellen. De leveringstarieven verschillen namelijk per aanbieder en op dit deel van de energierekening heb je zelf invloed. De beslissing is immers aan jou om de tarieven van de zakelijke energieleverancier te accepteren of niet.

De leveringstarieven zijn onder te verdelen in twee soorten. Let bij het vergelijken van verschillende aanbiedingen op deze twee tarieven:

  1. Het leveringstarief dat je per kWh en M3 betaalt.
  2. De vaste leveringskosten die je aan de energieleverancier betaalt (onder andere voor de administratie).

Sommige aanbiedingen hebben namelijk lage leveringstarief per m3 gas en kWh stroom, maar een hoog vast leveringstarief. Andersom kan ook het geval zijn: hoge leveringstarieven voor gas en stroom, maar lage vaste leveringskosten. Het is afhankelijk van je zakelijk verbruik welk aanbod voor jou een goede deal is.

Het overige deel van je zakelijke energierekening wordt bepaald door de energiebelasting, de Opslag Duurzame Energie (ODE) en de netbeheerkosten. Dit is ongeveer twee derde van de totale energiekosten. Op deze kosten heb je geen invloed, want het zijn vaststaande bedragen. Dus in je zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier hoef je deze kostenposten niet met elkaar te vergelijken.

Tip 2: wanneer het tijd is voor een nieuw energiecontract

Heb je eenmaal de goedkoopste energieleverancier voor jou gevonden dan wil dit niet zeggen dat dit altijd zo blijft. Of een energieleverancier de goedkoopste is voor jouw bedrijf hangt namelijk af van het aanbod. Vaak heeft dit aanbod een bepaalde looptijd. Wanneer die looptijd eindigt, verandert je actiecontract in een contract met verlengingstarieven en heeft het een onbepaalde looptijd.

Betaal je verlengingstarieven dan betaal je de hoofdprijs. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je ruim voor het einde van je contractdatum een nieuw energiecontract aanvraagt. Dit kan bij dezelfde leverancier door te verlengen of door over te stappen naar een andere energieleverancier.

Is je energiecontract inmiddels afgelopen, dan heb je waarschijnlijk nu al een contract voor onbepaalde tijd met verlengingstarieven. Je kunt in dit geval ieder moment overstappen naar een contract met actietarieven. Het enige waar je rekening mee hoeft te houden is een opzegtermijn. Deze is meestal een maand.

Het is een grote klus om zelf bij diverse zakelijke energieleveranciers offertes op te vragen en vervolgens het aanbod met elkaar te vergelijken. Bovendien krijg je op deze manier vaak niet de scherpste tarieven. Gelukkig is er een handige manier om je zoektocht naar de goedkoopste leverancier simpel te houden; met online energie vergelijken zakelijk. Binnen no time zie je de goedkoopste energieleverancier voor je onderneming bovenaan staan. Daarnaast weet je zeker dat het scherpe aanbiedingen zijn. Zakelijke energieleveranciers bieden namelijk hun actietarieven alleen via een online energievergelijker aan. Dus vergelijk direct en bespaar!

Laatste updates

Ontdek de voordelen van een seo bureau in amsterdam voor je linkbuilding strategie

Als je een bedrijf hebt, weet je hoe belangrijk het is om online zichtbaar te zijn. Een manier om...

Meer van dit