Vrienden in het buitenland

Aanbevolen

Sinds een paar jaar hebben wij vrienden in het buitenland. We proberen dan ook ieder jaar bij hen op bezoek te gaan of zij bij ons. Dat laatste is nog maar één keer gebeurd en was de meest recente ontmoeting. Normaal gesproken maakte wij de reis naar Denemarken en verbleven bij hun thuis in een gastverblijf. Ideaal zo dichtbij. De laatste keer bij ons regelde we voor hen een hotel aangezien wij in de stad wonen en niet beschikken over zo veel extra ruimte. Als cadeautje betaalde we het verblijf en we kregen, heel lief, een pakket met allerlei Deense lekkernijen. Ze hadden allerlei hotspots opgezocht in Nederland om naartoe te gaan en zo hadden we een heerlijke vakantie in eigen land. Nu is het weer tijd om het Deense landschap op te zoeken.

Toerist in eigen land

Die hotspots waar ik het zojuist over had, dat waren prachtige plekken in Nederland waar ik nog nooit geweest was. Zo hebben we een middagje op het strand in Zeeland doorgebracht en daar heerlijk gegeten. Het had zo een dagje strand in Frankrijk konden zijn als de serveerster ons niet had aangesproken met ‘Een hele goede middag’ en er geen kindermenu met frikandellen op de kaart had gestaan. Dus wij dachten dat gaan we voor hen ook regelen. We pakten de auto’s ochtends in en reden naar een plaatsje niet ver van hun huis, waar zelfs zij nog nooit van gehoord hadden. Aan het einde van de dag zeiden we tegen elkaar dat dit soort plekken, net als dat restaurantje in Zeeland, de echte pareltjes zijn en voor een vakantiegevoel zorgen zelfs als je in je eigen land bent.

Een extraatje mee

Het blijkt dus dat onze Deense vrienden goede ideeën hadden en daarom hadden ook wij voor vertrek een mandje samengesteld met daarin allerlei lekkers en typische Hollandse souvenirs. Van de vader van het gezin wisten we dat het een kaasliefhebber was, dus échte Goudse kaas mocht natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast konden we de stroopwafels niet vergeten en we hebben zelfs een tegeltje gevonden met een leuke tekst. Dat tegeltje staat nu bij hen in de badkamer en iedere keer als ik daar m’n tandenpoetste las ik: ‘Wie goed doet, goed ontmoet.’ Ondanks dat onze Deense vrienden dus de zomer thuis doorbrachten, kwam er zo toch iets nieuws binnen en gingen we naar nieuwe plekken.

Zo zie je maar dat een vakantie thuis helemaal niet saai hoeft te zijn en er genoeg nieuwe dingen te ontdekken vallen. Ook als je wel naar het buitenland gaat, geldt dit voor de vrienden die je daar bezoekt.

Laatste updates

Ontdek de voordelen van een seo bureau in amsterdam voor je linkbuilding strategie

Als je een bedrijf hebt, weet je hoe belangrijk het is om online zichtbaar te zijn. Een manier om...

Meer van dit