Home Zakelijk Zorgeloos jouw eigen bedrijf starten in Nederland

Zorgeloos jouw eigen bedrijf starten in Nederland

0
Zorgeloos jouw eigen bedrijf starten in Nederland

Zoals je misschien al eerder gelezen heb, is dit niet de eerste keer dat ik tips geef om een onderneming te starten in Nederland. Na die eerste blog heb ik zoveel reacties van jullie gehad, dat ik besloot de tips nog even verder aan te vullen. Hierdoor kun jij gegarandeerd geheel zorgeloos jouw eigen bedrijf starten in Nederland. De vorige keer heb ik het voornamelijk over onderscheidend vermogen gehad. Daarnaast gaf ik je tevens tips over de werkomgeving en een bijbehorende website. Vandaag gaan we verder op de meer zakelijke kant van een bedrijf starten. Hopelijk ben je dan straks helemaal klaar om jouw succesvolle onderneming te starten in ons kikkerlandje!

Stel een goed financieel plan op

Natuurlijk draait het opzetten van een bedrijf om zoveel meer dan alleen een goed idee, een geniale naam en een leuke werkomgeving. De zakelijke kant is nog veel belangrijker wat dat betreft. Zo moet je een goed financieel plan opstellen voor jouw onderneming. Je hebt waarschijnlijk geld nodig om het hele idee op te starten en vorm te geven. Vervolgens  wil je natuurlijk op een gegeven moment winst gaan maken zodat het rendabel is om het bedrijf te runnen. Daarom is het belangrijk om een financieel plan op te stellen. Kijk daarbij kritisch naar de bedragen. Heb je startkapitaal nodig of red je het zelf?

Bied aan wat klanten willen

Zodra je in de beginfase zit met je bedrijf, wil je natuurlijk zo snel mogelijk en zo veel mogelijk klanten binnen halen. Afhankelijk van de tak waarin jij je bevindt zijn er diverse manieren om dit te doen. Het belangrijkste? Bied aan wat klanten willen! Stel, je doelgroep als webshop is de logistieke sector. Dan moet je natuurlijk wel de meest standaard logistieke hulpmiddelen in het assortiment hebben. Bovendien is het wel zo handig om een behoorlijke voorraad te hebben aangezien logistieke bedrijven vaak in bulk bestellen. Niemand gaat natuurlijk maar één rolcontainer kopen. Als een logistiek bedrijf rolcontainers nodig heeft, dan bestellen ze er een behoorlijk aantal. Kijk daarom ook bij concullega’s (concurrenten/collega’s) hoe zij dit doen. Zo doet deze webshop het heel goed op het gebied van rolcontainers, steekwagens en nog veel meer.

Klanten niet alleen binnenhalen

Wanneer je een beetje een klantenbestand aan het opbouwen bent, dan wil je deze klanten natuurlijk zo veel mogelijk behouden. De meeste bedrijven zijn in de opstartfase hier niet heel erg bewust mee bezig. Dan ligt de focus logischerwijs nog op het maken van omzet. Toch wil ik je bij deze meegeven dat je klanten niet alleen moet binnenhalen. Een goed klantencontact kan er heel eenvoudig al voor zorgen dat je tevreden klanten houdt. Dat kan op de lange termijn weer goed zijn voor je onderneming. Probeer je dus niet te veel blind te staren op winst op de korte termijn. Houd ook rekening met de lange termijn!