Een duurzame start met epoxyhars

Aanbevolen

Tips voor een fijne zomer

Er zijn veel mensen die het hele jaar door uitkijken naar de zomer. Dat komt doordat je tijdens de...

Wil je een auto huren voor een dag? Regel het in de app!

Je kunt een auto huren voor een dag voor een gereduceerd tarief met een auto abonnement van Greenwheels. Nu...

Aandelen in Heijmans kopen, hoe gaat dit in zijn werk?

Ben jij van plan om je te gaan verdiepen in aandelen alleen weet je niet hoe dit allemaal werkt...

Epoxyhars staat bekend om zijn sterke hechtingseigenschappen, waardoor het een veelzijdig product is in vele industrieën. Het biedt weerstand tegen hitte en chemische toepassingen, waardoor het een ideaal product is voor iedereen die behoefte heeft aan een sterke hechtingswaarde onder druk. Epoxyhars is ook een duurzaam product dat met verschillende materialen kan worden gebruikt, waaronder: hout, stof, glas, porselein of metaal. Het is echter wel belangrijk om te weten dat het niet waterbestendig is. Herhaalde vochtige of natte omstandigheden kunnen in de loop van de tijd verslechtering veroorzaken, wat de duurzaamheid nadelig beïnvloedt.

Gebruik als kleefmiddel

Een van de meest voorkomende toepassingen van dit handige goedje is voor lijmdoeleinden. Gewoonlijk wordt epoxyhars gebruikt bij de constructie van voertuigen, snowboards, vliegtuigen en fietsen. Maar epoxy-kleefstoffen zijn niet beperkt tot alleen structurele toepassingen. In feite kunnen ze in vrijwel elke toepassing worden gebruikt. Over het algemeen wordt epoxy juist gebruikt vanwege de verschillende mogelijkheden die het biedt.

Gebruik voor elektronica en elektrische systemen

Het wordt ook gebruikt bij het plaatsen van een belangrijk onderdeel in de elektronica-industrie. Denk hierbij aan de productie van isolatoren, motoren, transformatoren en generatoren. Omdat epoxyharsen fantastische isolatoren zijn en bescherming tegen stof, vocht en kortsluiting bieden, blijft het een van de meest gebruikte harsen die ook bij het maken van elektronica en elektrische systemen worden gebruikt.

Epoxy als verftoepassing

Bekend als poedercoatings, is epoxyverf te vinden op veel huishoudelijke items zoals drogers, wasmachines, kachels en soortgelijk witgoed. Meestal wordt dit type verf gebruikt in meer commerciële omgevingen. Het is ook een sterke, beschermende coating. Dit maakt epoxyverf een uitstekende optie voor op apparaten toe te passen. Gietijzer, gegoten aluminium en gegoten staal zijn ook metalen die goed werken met deze verftoepassing.

Coatings- en dichtingsproduct

Epoxy staat ook bekend om zijn corrosiewerende eigenschappen, waardoor het een ideale oplossing is voor veel huishoudelijke voorwerpen die normaal na verloop van tijd kunnen roesten. Artikelen zoals verfblikken, metalen blikken en voedingsmiddelen die doorgaans zuur zijn, worden normaal vóór gebruik gecoat.

Een ander gebruik voor epoxyhars is de decoratieve vloerbedekking. Spaanplaatvloeren, terrazzo vloeren en andere vloerbedekkingsopties zijn ermee bedekt.

Gebruik voor reparaties

Vanwege de sterke kleefeigenschappen gebruiken veel consumenten het voor de reparatie en het onderhoud van hun huishoudelijke voorwerpen. Breekbare voorwerpen zoals glas, keramiek en porselein kunnen hiermee snel worden gerepareerd. Op dezelfde manier kan het ook op veel andere materialen worden gebruikt. Hout, metaal, latex of andere soortgelijke synthetische materialen kunnen hiermee ook worden gerepareerd. Door de hars over een anders kwetsbaar stuk te gebruiken, creëer je een dunne, strak gevormde barrière die stevig hecht en in de loop der jaren keurig op zijn plaats blijft.

Laatste updates

Tips voor een fijne zomer

Er zijn veel mensen die het hele jaar door uitkijken naar de zomer. Dat komt doordat je tijdens de...

Wil je een auto huren voor een dag? Regel het in de app!

Je kunt een auto huren voor een dag voor een gereduceerd tarief met een auto abonnement van Greenwheels. Nu is een auto huren voor...

Aandelen in Heijmans kopen, hoe gaat dit in zijn werk?

Ben jij van plan om je te gaan verdiepen in aandelen alleen weet je niet hoe dit allemaal werkt en hoe je dit wilt...

Van je gewone doorsnee tuin een droomtuin maken is voor iedereen wel een wens.

Van je gewone doorsnee tuin een droomtuin maken is voor iedereen wel een wens. Daar heb je vaak verschillende materialen voor nodig. Één van...

Waarvoor gebruik je een fleet management systeem

Op het moment dat je een wagenpark beheert dan kan een fleet management systeem je een goede ondersteuning bieden. Een fleet management systeem helpt...

Meer van dit