Studentenperikelen? Hier zijn wat tips!

Aanbevolen

Rooster

Tijd om weer eens te praten over studeren en dan met name de bijzondere tijden van de colleges.  Ik weet niet zeker of dit expres wordt gedaan of gewoon stom toeval is, maar waarom is het zo enorm lastig voor een universiteit om de roosters enigzins op elkaar aan te laten sluiten? Ik zit nu in het derde jaar en dit is het derde jaar op rij waar ik drie maal per week een college heb om half negen ’s ochtends (tot elf uur) en een tweede college op dezelfde dag om half vier smiddags (tot vijf.) Dat betekent dus dat ik welgeteld drie uurtjes les krijg op een dag, maar toch mijn gehele dag kwijt raak aan het wachten, terwijl ik in theorie ook al om 12 uur klaar had kunnen zijn en dan nog wat met mijn dag had kunnen doen. Herkenbaar? Dat dacht ik al. Ik heb wat rondvraag gedaan en er zijn veel studenten die dit probleem hebben. Daarom heb ik, ervaringsdeskundige voor dit probleem, een aantal tips op een rijtje gezet om je tijd iets nuttiger te kunnen besteden.

De tips:

  • Maak tussendoor je huiswerk, dan hoef je thuis niks meer te doen op de andere dagen. Je hebt zo al gauw vijf uur vrij, daarin kan je makkelijk de stof van het college vast lezen of anders de opdrachten van de werkgroep maken om zo thuis niet meer met school bezig te hoeven zijn. Een beetje zoals de basisschool: op school doe je school, thuis doe je andere dingen.
  • Vraag aan de professor die de colleges geeft of het mogelijk is dat deze ook worden opgenomen en op de online omgeving van je school worden geupload. Veel professoren zullen begrip hebben voor de situatie en actief willen meedenken. Wil hij dit toch niet (niet lief!), kan je altijd een vriend(in) lief aankijken. Of ga omstebeurt, en neem voor de ander op. Zo heb je toch wat minder van deze wachtdagen.
  • Zoek een bijbaantje waar je je uren flexibel in kan delen. Bijvoorbeeld door middel van online werken. Zo kan je in je tussenuren geld verdienen en hoef je hiervoor geen studievertraging op te lopen door colleges te missen. Wordt je studieschuld ook heel blij van.
  • Verwen jezelf een beetje! Het wordt nou eenmaal een lange dag. Gun jezelf een lekkere panini, of nog beter: neem wat lekkers mee van huis, zoals vers fruit of heerlijke verse thee in een thermoskan. Zo ben je geen dief van je eigen portomonnee, maar wordt het toch wat dragelijker.

En jij?

Heb jij nog goede tips hoe jij dit soort dagen doorkomt? Ik hoor ze graag!

Laatste updates

Ontdek de voordelen van een seo bureau in amsterdam voor je linkbuilding strategie

Als je een bedrijf hebt, weet je hoe belangrijk het is om online zichtbaar te zijn. Een manier om...

Meer van dit