Nederlandse vlag kopen: het start hier!

Aanbevolen

Laatst hadden we een bijzonder feest in het multiculturele verzorgingstehuis waar ik werk. We zouden in onze grote zaal meerdere eilanden gaan maken met op elk eiland een feestje van een land dat vertegenwoordigd is in ons tehuis. Het leek ons erg leuk om op die manier elkaars achtergrond en cultuur te leren kennen. De voorbereidingen alleen al leidden tot grote hilariteit. We maakten met de bewoners heel veel plannen waarvan de helft natuurlijk nooit uitgevoerd is want we hadden maar een beperkt budget. Dat deed er helemaal niet toe want lol hadden we toch wel en daar ging het om. Ik zat in ieder geval op het Nederlandse eiland met een paar enthousiaste bewoners. Een van de eerste dingen die we moesten doen was een Nederlandse vlag kopen. Want tja, daar begint het toch mee, met onze nationale driekleur. Nou, een Nederlandse vlag kopen levert je al verrassend veel keuzes op.

Nederlandse vlag kopen: kiezen maar

Een Nederlandse vlag kopen bleek nog niet zo eenvoudig. We hadden keuze uit enorm veel maten en soorten en we moesten van te voren goed nadenken over hoe we ons eiland zouden inrichten. Een ding stond vast: onze driekleur moest er wel uitspringen. Een van de bewoners die meehielp wist alles van het protocol rond de vlaggen. Officieel mag een vlag bijvoorbeeld niet de grond raken, vertelde hij. De vlag moet in de ochtend gehesen worden en bij zonsondergang moet hij weer neergehaald worden. Blijkbaar mag de vlag ’s nachts niet wapperen. En zo’n oranje wimpel aan de vlag is natuurlijk hartstikke leuk, maar dat mag alleen als er iemand van het Koninklijk Huis jarig is en natuurlijk op Koningsdag. Nou, dat was op onze feestdag niet het geval dus die oranje wimpels konden we vergeten. Schijnbaar mag je de vlaggen ook niet versieren. Daar trekt een gemiddelde voetbalsupporter zich weinig van aan, weten we inmiddels.

Het feest kan beginnen

Een Nederlandse vlag kopen was een leuke onderneming en ons eiland werd prachtig versierd met vlaggen in allerlei soorten en maten. Nu lieten alle andere eilanden ook uitbundig hun cultuur zien, maar we hebben enorm veel complimenten gekregen die dag. Naast de vlaggen kwamen er ook ouderwetse Nederlandse hapjes tevoorschijn. Niet alleen de traditionele kaasblokjes maar ook de augurken in boterhammenworst en natuurlijk advocaat met slagroom. Het was een geweldige dag en we hebben de vlaggen later nog kunnen gebruiken voor divers andere gelegenheden. Al of niet volgens protocol.

Laatste updates

Ontdek de voordelen van een seo bureau in amsterdam voor je linkbuilding strategie

Als je een bedrijf hebt, weet je hoe belangrijk het is om online zichtbaar te zijn. Een manier om...

Meer van dit