Start goed met beveiligingscamera’s

Aanbevolen

Je woning ongediertevrij krijgen, hoe doe je dat? 

Het is fijn om een eigen woning te hebben. Dat is één ding wat zeker is. Het is immers...

Verkoop jouw auto nu online voor de juiste prijs

Tegenwoordig wil iedereen graag in een goede auto rondrijden. Je ziet dan ook steeds meer nieuwere modellen van auto’s...

Vakantie vieren in Nederland, zo kun je het invullen

Een vakantie is voor veel mensen iets om het hele jaar naar uit te kijken. Dat is niet gek...

Wanneer je start met een nieuw bedrijf heb je veel om over na te denken. Een ondernemingsplan, financiering, een bedrijfspand en misschien ook wel personeel. Beveiligingscamera’s zijn misschien niet het eerste waar je dan aan denkt. Toch is het goed om je nieuw gestarte bedrijf goed te beveiligen. Laat je daarom informeren over het installeren van een netwerk van beveiligingscamera’s. Zo zijn de eigendommen van jouw bedrijf te allen tijde bewaakt.

Bandit beveiligingscamera’s

Bandit is een bedrijf met veel ervaring binnen de beveiligingsbranche. Zij maken niet alleen gebruik van beveiligingscamera’s, maar kunnen uw bedrijf ook helpen met een alarmsysteem, alarmcentrale en mistbeveiliging. Je kunt een beveiligingscamera bij de bouwmarkt kopen. Dit is in eerste instantie goedkoper, maar ook van veel mindere kwaliteit. De apparatuur is vaak verouderd, en maakt geen scherpe beelden. Ook kun je dan niet gebruik maken van de ervaren installateurs die Bandit wel in huis heeft.

Vuistregels voor camera’s binnen bedrijven

Wanneer je beveiligingscamera’s binnen jouw niet gestarte bedrijf wilt installeren dien je met enkele regels rekening te houden.

  1. Ten eerste moet je rekening houden met de privacy van je klanten en werknemers. Het moet altijd duidelijk zijn dat personen worden opgenomen. Om dit te laten merken moeten er stickers of borden geplaatst waarop staat dat er cameratoezicht is. In een omkleedruimte voor personeel of bijvoorbeeld een pashokje in een winkel mogen geen camera’s opgehangen worden. Op deze plaatsen dienen mensen zich onbespied te kunnen wanen.
  2. Camerabeelden mogen niet langer dan vier weken bewaard worden. Daarna is het niet toegestaan om de beelden in bezit te hebben. Als er een inbraak is geweest, of een ander incident, dan mogen de beelden van dit incident wel langer bewaard blijven.
  3. De ondernemingsraad van een bedrijf dient toestemming te verlenen voor het ophangen van camera’s in een bedrijf. Bij een startend bedrijf is dit niet van toepassing, maar bij een groter bedrijf is er uiteraard wel een OR. Om het gebruik van beveiligingscamera’s te verantwoorden moet de functie hiervan worden toegelicht. Het moet duidelijk zijn waarom camera’s het beste preventiemiddel zijn tegen diefstal, inbraak of interne criminaliteit.
  4. Verborgen camera’s zijn in principe niet toegestaan. Alleen wanneer duidelijk vermeld staat dat er gebruik gemaakt kan worden van verborgen camera’s mogen deze worden toegepast.

In ieder bedrijf geldt een andere situatie, en zullen andere veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Houdt hierbij altijd rekening met de Wet bescherming persoonsgegevens. Hierin staat omschreven wat wel en niet is toegestaan rondom camerabeveiliging. De balans tussen veiligheid en privacy staat hierin centraal.

Laatste updates

Je woning ongediertevrij krijgen, hoe doe je dat? 

Het is fijn om een eigen woning te hebben. Dat is één ding wat zeker is. Het is immers...

Verkoop jouw auto nu online voor de juiste prijs

Tegenwoordig wil iedereen graag in een goede auto rondrijden. Je ziet dan ook steeds meer nieuwere modellen van auto’s op de weg. Hierdoor is...

Vakantie vieren in Nederland, zo kun je het invullen

Een vakantie is voor veel mensen iets om het hele jaar naar uit te kijken. Dat is niet gek aangezien dit in veel gevallen...

De beste familie vakantie

Wil jij op vakantie met het hele gezin? Dan kun je kijken voor meerdere vakanties. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kijken...

Wat zijn de beste boorhamers te vinden op de markt?

Boorhamers zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten vinden. Het is altijd handig om een boorhamer in huis te hebben voor het geval...

Meer van dit