Start goed met beveiligingscamera’s

Aanbevolen

De betekenis van energiebesparing in huis

We leven in een tijd waarin het besparen van energie steeds belangrijker wordt. Zowel voor onze portemonnee als voor...

Hier moet je naar kijken als je op zoek bent naar hout

Hout is een materiaal dat erg milieuvriendelijk is wanneer het op de juiste manier wordt vergaard en gebruikt. Er...

Een echte cocktail party, maar dan thuis!

Als je van plan bent een cocktailparty te geven, zijn er een paar dingen die je kunt doen om...

Wanneer je start met een nieuw bedrijf heb je veel om over na te denken. Een ondernemingsplan, financiering, een bedrijfspand en misschien ook wel personeel. Beveiligingscamera’s zijn misschien niet het eerste waar je dan aan denkt. Toch is het goed om je nieuw gestarte bedrijf goed te beveiligen. Laat je daarom informeren over het installeren van een netwerk van beveiligingscamera’s. Zo zijn de eigendommen van jouw bedrijf te allen tijde bewaakt.

Bandit beveiligingscamera’s

Bandit is een bedrijf met veel ervaring binnen de beveiligingsbranche. Zij maken niet alleen gebruik van beveiligingscamera’s, maar kunnen uw bedrijf ook helpen met een alarmsysteem, alarmcentrale en mistbeveiliging. Je kunt een beveiligingscamera bij de bouwmarkt kopen. Dit is in eerste instantie goedkoper, maar ook van veel mindere kwaliteit. De apparatuur is vaak verouderd, en maakt geen scherpe beelden. Ook kun je dan niet gebruik maken van de ervaren installateurs die Bandit wel in huis heeft.

Vuistregels voor camera’s binnen bedrijven

Wanneer je beveiligingscamera’s binnen jouw niet gestarte bedrijf wilt installeren dien je met enkele regels rekening te houden.

  1. Ten eerste moet je rekening houden met de privacy van je klanten en werknemers. Het moet altijd duidelijk zijn dat personen worden opgenomen. Om dit te laten merken moeten er stickers of borden geplaatst waarop staat dat er cameratoezicht is. In een omkleedruimte voor personeel of bijvoorbeeld een pashokje in een winkel mogen geen camera’s opgehangen worden. Op deze plaatsen dienen mensen zich onbespied te kunnen wanen.
  2. Camerabeelden mogen niet langer dan vier weken bewaard worden. Daarna is het niet toegestaan om de beelden in bezit te hebben. Als er een inbraak is geweest, of een ander incident, dan mogen de beelden van dit incident wel langer bewaard blijven.
  3. De ondernemingsraad van een bedrijf dient toestemming te verlenen voor het ophangen van camera’s in een bedrijf. Bij een startend bedrijf is dit niet van toepassing, maar bij een groter bedrijf is er uiteraard wel een OR. Om het gebruik van beveiligingscamera’s te verantwoorden moet de functie hiervan worden toegelicht. Het moet duidelijk zijn waarom camera’s het beste preventiemiddel zijn tegen diefstal, inbraak of interne criminaliteit.
  4. Verborgen camera’s zijn in principe niet toegestaan. Alleen wanneer duidelijk vermeld staat dat er gebruik gemaakt kan worden van verborgen camera’s mogen deze worden toegepast.

In ieder bedrijf geldt een andere situatie, en zullen andere veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Houdt hierbij altijd rekening met de Wet bescherming persoonsgegevens. Hierin staat omschreven wat wel en niet is toegestaan rondom camerabeveiliging. De balans tussen veiligheid en privacy staat hierin centraal.

Laatste updates

De betekenis van energiebesparing in huis

We leven in een tijd waarin het besparen van energie steeds belangrijker wordt. Zowel voor onze portemonnee als voor...

Hier moet je naar kijken als je op zoek bent naar hout

Hout is een materiaal dat erg milieuvriendelijk is wanneer het op de juiste manier wordt vergaard en gebruikt. Er zijn een hoop bomen die...

Een echte cocktail party, maar dan thuis!

Als je van plan bent een cocktailparty te geven, zijn er een paar dingen die je kunt doen om er zeker van te zijn...

Cryptocurrency voor beginners

De markt van de cryptocurrency dus een snel veranderende markt die vaak In de media naar voren komt en waar je veel over hoort....

Crypto: tips voor beginners

Crypto, oftewel cryptovaluta, is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp. Je hoort zowel positieve als negatieve verhalen over crypto en Bitcoin kopen. Maar wat...

Meer van dit