Start goed met beveiligingscamera’s

Aanbevolen

Tips voor een fijne zomer

Er zijn veel mensen die het hele jaar door uitkijken naar de zomer. Dat komt doordat je tijdens de...

Wil je een auto huren voor een dag? Regel het in de app!

Je kunt een auto huren voor een dag voor een gereduceerd tarief met een auto abonnement van Greenwheels. Nu...

Aandelen in Heijmans kopen, hoe gaat dit in zijn werk?

Ben jij van plan om je te gaan verdiepen in aandelen alleen weet je niet hoe dit allemaal werkt...

Wanneer je start met een nieuw bedrijf heb je veel om over na te denken. Een ondernemingsplan, financiering, een bedrijfspand en misschien ook wel personeel. Beveiligingscamera’s zijn misschien niet het eerste waar je dan aan denkt. Toch is het goed om je nieuw gestarte bedrijf goed te beveiligen. Laat je daarom informeren over het installeren van een netwerk van beveiligingscamera’s. Zo zijn de eigendommen van jouw bedrijf te allen tijde bewaakt.

Bandit beveiligingscamera’s

Bandit is een bedrijf met veel ervaring binnen de beveiligingsbranche. Zij maken niet alleen gebruik van beveiligingscamera’s, maar kunnen uw bedrijf ook helpen met een alarmsysteem, alarmcentrale en mistbeveiliging. Je kunt een beveiligingscamera bij de bouwmarkt kopen. Dit is in eerste instantie goedkoper, maar ook van veel mindere kwaliteit. De apparatuur is vaak verouderd, en maakt geen scherpe beelden. Ook kun je dan niet gebruik maken van de ervaren installateurs die Bandit wel in huis heeft.

Vuistregels voor camera’s binnen bedrijven

Wanneer je beveiligingscamera’s binnen jouw niet gestarte bedrijf wilt installeren dien je met enkele regels rekening te houden.

  1. Ten eerste moet je rekening houden met de privacy van je klanten en werknemers. Het moet altijd duidelijk zijn dat personen worden opgenomen. Om dit te laten merken moeten er stickers of borden geplaatst waarop staat dat er cameratoezicht is. In een omkleedruimte voor personeel of bijvoorbeeld een pashokje in een winkel mogen geen camera’s opgehangen worden. Op deze plaatsen dienen mensen zich onbespied te kunnen wanen.
  2. Camerabeelden mogen niet langer dan vier weken bewaard worden. Daarna is het niet toegestaan om de beelden in bezit te hebben. Als er een inbraak is geweest, of een ander incident, dan mogen de beelden van dit incident wel langer bewaard blijven.
  3. De ondernemingsraad van een bedrijf dient toestemming te verlenen voor het ophangen van camera’s in een bedrijf. Bij een startend bedrijf is dit niet van toepassing, maar bij een groter bedrijf is er uiteraard wel een OR. Om het gebruik van beveiligingscamera’s te verantwoorden moet de functie hiervan worden toegelicht. Het moet duidelijk zijn waarom camera’s het beste preventiemiddel zijn tegen diefstal, inbraak of interne criminaliteit.
  4. Verborgen camera’s zijn in principe niet toegestaan. Alleen wanneer duidelijk vermeld staat dat er gebruik gemaakt kan worden van verborgen camera’s mogen deze worden toegepast.

In ieder bedrijf geldt een andere situatie, en zullen andere veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Houdt hierbij altijd rekening met de Wet bescherming persoonsgegevens. Hierin staat omschreven wat wel en niet is toegestaan rondom camerabeveiliging. De balans tussen veiligheid en privacy staat hierin centraal.

Laatste updates

Tips voor een fijne zomer

Er zijn veel mensen die het hele jaar door uitkijken naar de zomer. Dat komt doordat je tijdens de...

Wil je een auto huren voor een dag? Regel het in de app!

Je kunt een auto huren voor een dag voor een gereduceerd tarief met een auto abonnement van Greenwheels. Nu is een auto huren voor...

Aandelen in Heijmans kopen, hoe gaat dit in zijn werk?

Ben jij van plan om je te gaan verdiepen in aandelen alleen weet je niet hoe dit allemaal werkt en hoe je dit wilt...

Van je gewone doorsnee tuin een droomtuin maken is voor iedereen wel een wens.

Van je gewone doorsnee tuin een droomtuin maken is voor iedereen wel een wens. Daar heb je vaak verschillende materialen voor nodig. Één van...

Waarvoor gebruik je een fleet management systeem

Op het moment dat je een wagenpark beheert dan kan een fleet management systeem je een goede ondersteuning bieden. Een fleet management systeem helpt...

Meer van dit