Van je gewone doorsnee tuin een droomtuin maken is voor iedereen wel een wens.

Aanbevolen

Van je gewone doorsnee tuin een droomtuin maken is voor iedereen wel een wens. Daar heb je vaak verschillende materialen voor nodig. Één van die materialen is bijvoorbeeld tuinhout. Dat geeft je tuin een stoere, maar ook luxe uitstraling.

Tuinhout

Wanneer je tuinhout nodig hebt, ben je natuurlijk op zoek naar de beste verkoper en specialist in dit materiaal. Je kunt bij dé specialist van tuinhout je aankopen doen. Maar wat schaf je dan precies aan, of beter gezegd: wat is tuinhout precies? In het geval van tuinhout hebben we het over bepaalde houtsoorten die zonder enige behandeling buiten gebruikt kunnen worden, of houtsoorten die behandeld zijn om langer buiten mee te gaan. Voorbeelden van onbewerkt tuinhout zijn  bijvoorbeeld eikenhout, kastanjehout, robinia-hout en sommige hardhoutsoorten. Het is wel zo dat niet alle soorten hardhout geschikt zijn. Houtsoorten die ook in de tuin gebruikt kunnen worden maar hiervoor beter beschermd kunnen worden zijn grenenhout, vurenhout en douglashout. Het laatstgenoemde Douglashout kan ook ruw gebruikt worden, maar dan wel bovengronds.

Verder heeft hout heeft van nature veel eigenschappen die met succes in de tuin kunnen worden toegepast. Hout is een sterk materiaal en daarom zeer geschikt voor structurele toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan prachtige pergola’s of houten poortdeuren.   Je kunt het tuinhout ook prima onderhouden en behandelen. De meest voorkomende behandeling voor tuinhout is impregneren. Opencellig hout kan de impregnering namelijk absorberen, waardoor insecten en schimmels geen invloed meer hebben op het hout. 

Houten poortdeur

Wanneer je op zoek bent naar een mooie entree voor je tuin dan kun je kiezen voor een houten poortdeur. Bij de specialist in houten poortdeuren vind je een  selectie van de meest populaire hardhouten poorten. Je vind er poortdeuren die geheel van hout zijn gemaakt of met een gegalvaniseerd stalen frame, waardoor de deur niet kan zakken. Bij de meeste poortdeuren wordt een cilinderslot bijgeleverd. Zo ben je zeker van een veilige entree. Je kunt er ook voor kiezen om een dubbele poort uit te kiezen met 2 gelijke deuren of  één brede loopdeur met daarnaast een smallere deur. Verder heb je een ruime keuze uit verschillende scharnieren en sloten voor je poortdeur. Je wilt natuurlijk niet dat je poort bij het minste of geringste open kan en het bestand is tegen de weersomstandigheden. Ook een houten poortdeur op maat laten maken is een mogelijkheid. Zo hoef je niet moeilijk te gaan doen om de ruimte naast de poortdeur op te vullen en je poortdeur kan makkelijk direct geplaatst worden.

Laatste updates

Ontdek de voordelen van een seo bureau in amsterdam voor je linkbuilding strategie

Als je een bedrijf hebt, weet je hoe belangrijk het is om online zichtbaar te zijn. Een manier om...

Meer van dit