Home Zakelijk Waarvoor gebruik je een fleet management systeem

Waarvoor gebruik je een fleet management systeem

0
Waarvoor gebruik je een fleet management systeem

Op het moment dat je een wagenpark beheert dan kan een fleet management systeem je een goede ondersteuning bieden. Een fleet management systeem helpt je om te zorgen dat je logistieke bedrijfsprocessen efficiënter en veiliger verlopen. Op deze manier wordt tevens de productiviteit verhoogt en zorg je ervoor dat je chauffeurs en voertuigen veilig blijven. Een fleet management systeem is geschikt voor ieder bedrijf. Groot, klein of middenbedrijf, geen probleem! Door je wagenpark effectiever te beheren zorg je ervoor dat je omzet verhoogd wordt en je klanten meer tevreden zijn. Een fleet management systeem zorgt ervoor dat je elk voertuig binnen je vloot makkelijk kunt tracken door middel van telematica. Je kunt de locatie, het rijgedrag en de status van onderhoud van je voertuig real time hiermee bekijken. Je kunt tevens gebruik maken van een fleet management systeem voor andere werkvoertuigen zoals bulldozers, opleggers en kranen.

Wat zijn de voordelen van een fleet management systeem

Een fleet management systeem biedt vele voordelen voor je bedrijf en zorgt ervoor dat je de logistieke bedrijfsprocessen kunt optimaliseren. Het helpt om een veiligere werkomgeving te creëren. Roekeloos rijgedrag kun je opmerken en tevens probleemgebieden kunnen herkend worden. Door te maken van een fleet tracking systeem zorg je ervoor dat het brandstofverbruik en de onderhoudskosten verminderd worden. Door de gegeven informatie kun je gemakkelijk op tijd onderhoud plegen en hierdoor zorgen voor een langere levensduur van je voertuigen. Je kunt gebruik maken van meer gedetailleerde en betere rapportages. Het is mogelijk om je prestaties op de lange termijn te analyseren op het niveau van het volledige wagenpark, per afdeling of per team. Je zal tevens een verbeterde klanttevredenheid bereiken. Het is namelijk erg gemakkelijk om de klant op de hoogte te stellen van alles acties die te maken hebben met hun bestelling. De goederen kunnen gevolgd worden, ze krijgen status updates en de verwachte aankomsttijd.

Hoe wordt fleet management in de toekomst gezien

In de toekomst zal de technologie met betrekking tot fleet management systemen alleen verder uitgroeien. Er zijn nu al constant nieuwe ontwikkelingen gaande. De eerste nieuwe stap zullen virtuele beelden zijn waardoor real time interactie mogelijk wordt. Hiermee kan een chauffeur van extra informatie voorzien worden bijvoorbeeld met betrekking tot de veiligheid. Daarnaast hebben zelfrijdende voertuigen ook een toekomst. Het zorgt ervoor dat de stress en druk die werknemers ervaren verlaagd wordt zodat ze zich kunnen focussen op het leveren van de bestelling, actuele gegevens invoeren en het versturen van de facturen.