Een nieuwe start

Aanbevolen

De betekenis van energiebesparing in huis

We leven in een tijd waarin het besparen van energie steeds belangrijker wordt. Zowel voor onze portemonnee als voor...

Hier moet je naar kijken als je op zoek bent naar hout

Hout is een materiaal dat erg milieuvriendelijk is wanneer het op de juiste manier wordt vergaard en gebruikt. Er...

Een echte cocktail party, maar dan thuis!

Als je van plan bent een cocktailparty te geven, zijn er een paar dingen die je kunt doen om...

Het verhuizen naar een nieuwe stad, met een nieuwe baan kan moeilijk zijn. Ik had het erg lastig om ergens anders opnieuw te beginnen. Maar er zat ook een pluspunt aan. Het feit dat ik juist opnieuw kon beginnen. In een nieuwe stad weten ze niet wie ik ben en hoe ik in elkaar zit. Hiermee kan ik juist mijn eigen toekomst bepalen zonder de geschiedenis die er hangt in een andere stad. Het leukste van alles was dat ik mijn hele appartement mag inrichten en mooi maken. Helemaal naar mijn eigen keus, mijn eigen omgeving creëren met mijn eigen uitstraling.

Een krot omtoveren

Om te beginnen was mijn appartement echt een krot. Gelukkig kon dat makkelijk opgelost worden. Met wat hulp van vrienden en mijn lieve opa die heel handig is met zijn handen. Ik wilde als eerst mijn vloer en de muren doen. Die waren het belangrijkst omdat het er echt niet uitzag. Ik zat eraan te denken om voor een parketvloer te gaan. Een parketvloer van mooi topwood grey. Gelukkig was dit op laminaatenparket.nl in de aanbieding. Mijn opa ging het helemaal zelf leggen omdat hij dat zo goed kan. En het enige wat die in ruil ervoor wilde was een kopje koffie. Toch een hele goeie deal.

Een slimme onbewuste keus

Mijn opa vertelde dat die het erg slim vond dat ik niet voor een massief parket heb gekozen. Ik begreep alleen niet waarom. Hij vertelde dat het echt 100% hout is en het anders kan reageren op luchtvochtigheid. Wanneer het hout daarop reageert kan het hout weer lelijk worden en moet het weer worden vervangen. Ik koos voor de multiplank parket. Dit heeft een sterke constructie en kon niet gaan hollen of bollen. Dat is toch een pluspunt. Het ziet er misschien niet zo perfect uit als het 100% hout maar alsnog is het prachtig.

En ja zelf dat heeft mijn appartement

Nu zijn de muren aan de beurt. Ik wil niet een te donker huis krijgen. Maar ook weer niet een te fel huis. Daarom moet er een tussenweg zijn. Ik koos voor een deel van de kamer een soort crème wit. Een ander deel krijgt een licht grijze kleur. Deze past dan ook mooi bij de schilderijen die ik van mijn moeder heb gekregen om op te hangen. Als dat is gedaan kunnen de meubels naar binnen. Als dat allemaal is gedaan kan mijn verandaatje onder de duim worden genomen. En ja inderdaad ik heb een verandaatje, hij is maar heel klein maar wel leuk om er een likje verf overheen te doen en een klein tafeltje met een stoeltje.

Laatste updates

De betekenis van energiebesparing in huis

We leven in een tijd waarin het besparen van energie steeds belangrijker wordt. Zowel voor onze portemonnee als voor...

Hier moet je naar kijken als je op zoek bent naar hout

Hout is een materiaal dat erg milieuvriendelijk is wanneer het op de juiste manier wordt vergaard en gebruikt. Er zijn een hoop bomen die...

Een echte cocktail party, maar dan thuis!

Als je van plan bent een cocktailparty te geven, zijn er een paar dingen die je kunt doen om er zeker van te zijn...

Cryptocurrency voor beginners

De markt van de cryptocurrency dus een snel veranderende markt die vaak In de media naar voren komt en waar je veel over hoort....

Crypto: tips voor beginners

Crypto, oftewel cryptovaluta, is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp. Je hoort zowel positieve als negatieve verhalen over crypto en Bitcoin kopen. Maar wat...

Meer van dit