Romntische verlichting creëren

Aanbevolen

Crypto: tips voor beginners

Crypto, oftewel cryptovaluta, is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp. Je hoort zowel positieve als negatieve verhalen over crypto...

Een overkapping in je tuin, zelf bouwen of laten bouwen?

Als je het fijn vindt om in je tuin te zitten, kan het leuk zijn om je tuin steeds...

Kies voor verzekeringen waardoor je thuis en op reis verzekert bent

Verzekeringen kunnen erg belangrijk en handig zijn. Het is dan ook aan te raden om op zoek te gaan...

Romantische verlichting

Het lijkt misschien gek, maar iets eenvoudigs als het toevoegen van wat sfeerverlichting aan het boudoir kan een reis weg imiteren. Je hoeft niet veel geld uit te geven om wat romantische verlichting aan een slaapkamer toe te voegen! We hebben enkele van de beste voorbeelden van romantische verlichtingsideeën voor de slaapkamer samengesteld om u te helpen in de stemming voor liefde te komen.

De meeste mensen horen het woord ‘kroonluchter’ en denken aan een enorme, veel te dure lamp die geschikt  is voor een van Gatsby’s feesten in de brullende jaren ’20. De waarheid is dat je vrij kleine lampen kunt vinden die de kamer zeker zullen opfleuren en de sfeer bepalen. Kleurtemperatuur is enorm belangrijk voor een romantische stemming. Denk aan zonsopgang of zonsondergang, wanneer de zon zijn “warmste” kleur heeft, een rode of oranje tint. Rode of zachtroze lampen kunnen de make-up van een slaapkamer, woonkamer of eettafel veranderen. Vermijd ‘koele’ kleuren zoals wit of blauwachtig licht, zodat het licht aan de warme kant van het spectrum blijft.

Kleur temperatuur

Contrast kan ook worden gebruikt om een romantische sfeer te creëren. Er zouden geen harde overgangen van licht en donker moeten zijn. Denk in plaats daarvan aan vloeiendere overgangen. Als het grootste deel van de kamer in de schaduw wordt gehouden, moet het brandpunt zijn waar de mensen zich bevinden. Voor een eetkamer zou dat net onder en rond de tafel zijn. Je kunt dit doen met een led dimmmer.

Gebruik ten slotte objecten die licht reflecteren om enkele hoogtepunten te creëren. Met de dimmerlichten worden deze objecten brandpunten van het licht dat in de kamer achterblijft. Natuurlijk, laat je niet gek maken door de reflecterende objecten en oppervlakken van je romantische sfeer, het kan beginnen te voelen als een fel verlichte spiegelzaal.

Een andere factor die verband houdt met de kleurtemperatuur is de helderheid van het licht. Voor een meer romantisch gevoel, gebruik dimmers om het licht uit te doen. Denk aan een gezellige open haard of een eettafel verlicht met alleen kaarsen. Overweeg voor een nog geavanceerder gebruik van licht warme dimmende LED’s die dimmen van een wittere naar een rodere kleurtemperatuur.

Een romantische sfeer instellen met licht hoeft niet moeilijk te zijn en uw strategie hangt af van de ruimte en de omgeving. Als u enkele concepten in gedachten houdt, kan een gebrek aan romantiek in het decor of de locatie worden verholpen. Denk aan een lagere kleurtemperatuur, gedimde lichten, zachte overgangen en een paar brandpunten voor reflecties van licht.

Laatste updates

Crypto: tips voor beginners

Crypto, oftewel cryptovaluta, is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp. Je hoort zowel positieve als negatieve verhalen over crypto...

Een overkapping in je tuin, zelf bouwen of laten bouwen?

Als je het fijn vindt om in je tuin te zitten, kan het leuk zijn om je tuin steeds een beetje mooier te maken....

Kies voor verzekeringen waardoor je thuis en op reis verzekert bent

Verzekeringen kunnen erg belangrijk en handig zijn. Het is dan ook aan te raden om op zoek te gaan naar een verzekering die goed...

Op een camping met viswater kom je pas echt tot rust!

Hebben je kinderen de leeftijd bereikt dat ze zelf op vakantie gaan met hun vrienden en wil jij nu eens een vakantie zonder animatieteam,...

Je woning ongediertevrij krijgen, hoe doe je dat? 

Het is fijn om een eigen woning te hebben. Dat is één ding wat zeker is. Het is immers zo dat je hierdoor de...

Meer van dit