Home Nieuws Vitamine C, wat doet je lichaam ermee?

Vitamine C, wat doet je lichaam ermee?

0
Vitamine C, wat doet je lichaam ermee?

De bekendste en misschien wel de meest gezonde vitamine is vitamine C. Deze vitamine heeft je lichaam nodig om fit en vitaal te blijven. Als je gezond bent en wilt blijven of juist gezond wilt worden, dan is vitamine C daarvoor een grote helper. Belangrijk is natuurlijk dat je voldoende beweging krijgt elke dag en dat je ook genoeg rust neemt. Slapen is dan ook een belangrijke factor in een gezonde levensstijl. In de voeding die je eet moeten de nodige stoffen zitten die jouw lichaam energie geven, die helpen bij de ondersteuning van het lichaam, bij herstel en ook bij het behouden en opbouwen van weerstand.

Weerstand door vitamine C

Dat is precies waar vitamine C voor dient, voor het opbouwen en ondersteunen van de weerstand. Van nature zit deze vitamine in groenten en fruit. Daarom moet je dagelijks ook genoeg van deze producten eten om voldoende weerstand op te kunnen bouwen. Vitamine C zorgt er dan onder andere voor dat jouw lichaam meer ijzer opneemt en als je er te weinig van binnenkrijgt, dan heeft dat nadelige gevolgen voor de weerstand. Krijg je te veel vitamine C binnen, dan is dat niet erg. Als dat het geval is, dan wordt de extra vitamine C die niet door het lichaam gebruikt hoeft te worden uit het lichaam gespoeld met de urine. Dat is ook zeker aan te raden voor ouderen, kinderen, mensen met een zwakke weerstand en als je ziek bent.
Vitamine C

Extra vitamines kunnen je helpen

Door extra vitamines tot je te nemen kun je er juist voor zorgen dat het lichaam weer de juiste weerstand kan opbouwen. Wil jij jouw weerstand een extra steuntje in de rug geven? Neem dan supplementen met vit. C. Als je dat elke dag tot je neemt, dan kan dat bijdragen bij aan een goede gezondheid. Zeker als je dagelijks door de normale voeding te weinig vitamines binnenkrijgt of als je lichaam door een te lage weerstand of door ziekte meer vitamines nodig heeft, dan is het aan te raden om gebruik te maken van supplementen. Overleg altijd met je behandelend arts voor je met supplementen begint! De capsules die je hiervoor kunt gebruiken zijn voorzien van gebufferde vitamine C. Dat betekent dat de stoffen beter worden opgenomen door het lichaam. Van nature is deze vitamine een zogenaamd ascorbinezuur waarvan je maagklachten kunt krijgen, gebufferde vit. C moet dat juist voorkomen.