Home Mobiliteit Go Dutch met een echte Hollandse heren fiets

Go Dutch met een echte Hollandse heren fiets

0
Go Dutch met een echte Hollandse heren fiets

Als student op de Universiteit Utrecht kom ik tegenwoordig veel internationale studenten tegen. Mijn studie is zelf in het Engels, en daarom komen daar in het specifiek veel internationale studenten op af. Zelf vind ik het heel knap dat deze mensen voor minimaal drie jaar naar Nederland verhuizen. Veel zijn hier nog nooit geweest, en hebben hier ook geen familie. In het eerste jaar ben ik bevriend geraakt met een jongen uit Turkije. Hij heeft daar wel veel Nederlanders gezien, maar hij was hier nog nooit geweest. Elke keer kwamen we op hele gekke Nederlandse gewoontes uit die hij heel raar vindt, maar die voor mij zo ontzettend normaal zijn. Deze gesprekken hebben me geïnspireerd om een blog hierover te schrijven. Wat zijn de meest Nederlandse dingen? En wat moet je echt hebben om in typisch Nederlandse stad als Utrecht te kunnen wonen? Lees snel verder en kom er achter!

Wat internationale studenten heel typisch vinden aan Nederland

Als eerste gaan de verschillen-gesprekken natuurlijk over eten! Wat dat betreft kunnen Turkije en Nederland niet verder uit elkaar liggen! Het eerste wat opvalt is dat we in Nederland veel frituren. Het is niet gek om een keer per week sowieso patat te eten met een lekkere snack erbij! Maar er zijn heel veel landen waar niet wordt gefrituurd, of waar frituurhapjes in ieder geval niet warm gegeten worden! Heb je ooit een buitenlandse variant van de kroket, bitterbal of frikandel tegengekomen? Ik ook niet! Ook zijn Nederlanders heel direct, is iedereen heel ontspannen (er wordt minder hard gewerkt dan in veel andere culturen) en is iedereen heel erg gesteld op zijn of haar thuis-priv├ę (gordijnen en schuttingen zijn minder gebruikelijk in andere landen). Het is voor internationale studenten dus zeker wennen in Nederland!

Waarom een fiets niet mag ontbreken als je naar Nederland gaat verhuizen

Het meest ultieme Nederlandse object is natuurlijk de fiets! Mijn vriend uit Turkije zei dat hij nog nooit zoveel fietsen bij elkaar heeft gezien als hier in Nederland! In het begin vond hij het doodeng om de straat over te steken, omdat je zo aangereden wordt. Zeker in een stad als Utrecht of Amsterdam word je natuurlijk overspoeld. Desondanks het gevaar van de fiets, is het ook een onmisbaar object uit ons straatbeeld! Daarom mag je de fiets echt niet missen. Een handigere manier om naar school of werk te komen bestaat er niet, omdat elke Nederlandse stad ontworpen is rond fietsen!

De perfecte hollandse heren fiets uitzoeken

Als internationale student moet je er dus wel in geloven! Ik ging mijn Turkse vriend helpen een goede heren fiets uit te zoeken. Een goede heren fiets brengt je namelijk het snelst van bestemming A naar bestemming B. Om de kosten een beetje te drukken, we blijven studenten, hebben mijn vriend en ik de heren fiets online uitgezocht! Zo hadden we de meeste keuze voor de laagste prijs!

Met zijn nieuwe heren fiets is mijn Turkse vriend al bijna helemaal een echte Hollandse student geworden!